Aanleverspecificaties

PrintKanaal levert je bestelling snel en scherp geprijsd. Dat kan alleen als de ontwerpbestanden aan de juiste aanleverspecificaties voldoen, want dat voorkomt vertraging en extra kosten.

Tips voor het opmaken van bestanden

 

 • Lever je bestanden bij aan in PDF, of eventueel in JPG. Het is niet mogelijk je bestanden aan te leveren in TIF, PSD, PSB, AI of EPS. Zet deze bestanden dus altijd om.
 • Heb je een bestand dat op schaal wordt gemaakt? Downsamplen bij het opslaan van de PDF raden we dan af.
 • Pas zip-compressie toe, zodat er geen kwaliteit verloren gaat.
 • Voor bijna alle afwerkingen geldt 1 cm afloop per zijde. Zorg ervoor dat je afloop niet wit is, maar laat je kleur of afbeelding doorlopen.
 • Hou daarnaast 1 cm als veilige marge aan binnen het afgewerkte formaat. Voor onze posters en stickers geldt een marge van 3 mm.
 • Lever je bestanden aan zónder snijtekens. De uitzondering zijn plano drukvellen, hier mag je wel snijtekens op plaatsen.
 • Voer geen bewerkingen in Acrobat uit, zoals het croppen van snijtekens of het aanpassen van het formaat. Doe dit altijd in de opmaaksoftware (Indsign, Illustrator, Photoshop) zelf. Bewerkingen in Acrobat worden door ons systeem ongedaan gemaakt.
 • Lever geen bestand aan waar meerdere contouren in verwerkt zijn, tenzij je folie met kisscut, freesletters of stickers op vel besteld.
 • Lever geen versleutelde PDF-bestanden aan.
 • Als je een JPG-bestand met een ingesloten kleurprofiel gebruikt tijdens het uploaden, wordt dit profiel niet ingesloten door ons systeem en wordt het standaard profiel (FOGRA39 of sRGB) aan het bestand toegewezen. Voor het beste resultaat raden we je aan om het bestand aan te leveren als PDF met een ingesloten kleurprofiel.
 • Gebruik in je bestanden maximaal 30.000 pixels per zijde.
 • Tenslotte: afvlakking zorgt in bepaalde gevallen voor zwaardere en moeilijker te verwerken bestanden.

Resolutie

Je wilt natuurlijk de beste kwaliteit voor je product. Zorg er daarom voor dat je bestanden goed zijn opgemaakt. Maak tijdens de opmaak van jouw PDF-bestand een inschatting welke resolutie geschikt is voor de toepassing. Normaal gesproken geldt: hoe hoger de resolutie, hoe scherper de print. Lever echter geen onnodig grote bestanden aan.

Lettertypen en lettercontouren

Zet actieve tekst altijd om naar lettercontouren. Zo worden teksten vastgelegd en veiliggesteld, voorkom je fouten in je print en kunnen we de bestanden eventueel openen om te controleren en/of bewerken. Sluit lettertypen voor de zekerheid in (in je PDF).

Opmaakprogramma’s

Populaire programma’s zijn Adobe InDesign, Illustrator en Photoshop. Deze opmaaksoftwares (tegen betaling) zijn vooral handig in de grafische wereld. Bij PrintKanaal.nl hebben we veel ervaring met het Adobe Creative Cloud pakket en kunnen je hierbij goed ondersteunen. Absoluut ongeschikt voor het aanleveren van bestanden zijn programma’s als Microsoft Word, Publisher, Powerpoint en Paint. Dit zijn geen opmaaksoftwares en leveren daardoor veel en vaak problemen op.

Hulp nodig?

Hulp nodig bij de opmaak of kom je niet helemaal uit de aanleverspecificaties van je product? Wij helpen je uiteraard graag met het juist aanleveren van de drukbestanden.

Stickervellen

Je kunt stickers op vel op twee manieren bestellen.

Keuze 1: stickers op vel
Het stickervel heeft een vast formaat van 33,3 cm bij 30 cm. Wij plaatsen jouw sticker (tot 30 cm) in een zo gunstig mogelijk patroon. Het aantal stickers op een vel is dus afhankelijk van de grootte van jouw sticker. Jij hoeft alleen het formaat van de sticker in te vullen en aan te geven hoeveel stickers je wilt. Je levert één bestand aan met één contour.

Keuze 2: stickervellen eigen formaat
Je bepaalt zelf het formaat en de indeling van het vel. Het maximale formaat van stickervellen op eigen formaat is 21 cm bij 30 cm. Tijdens het bestellen voer je zelf het gewenste formaat van het stickervel in. Kies hoeveel vellen je wilt. Je kunt de print door laten lopen over het hele vel en je maakt dus zelf de indeling met stickers. In je ontwerp kun je meerdere contouren verwerken. Houdt 2 mm tussenruimte aan tussen de contouren. Het is niet nodig (schoonsnijd)contour op het formaat van het vel te zetten: wij snijden het vel automatisch op het ingevoerde velformaat.

Stickers op rol

Afhankelijk van het formaat, aantal en rolafwikkeling, geeft de webshop aan hoeveel rollen je kunt krijgen en dus hoeveel verschillende bestanden je kunt uploaden. Voorbeeld: je kunt tien rollen bestellen, dus is het mogelijk tien verschillende bestanden te uploaden. Per rol krijg je dan één uniek bestand. Uiteraard is het ook mogelijk tien rollen te bestellen met één bestand. De webshop geeft verder het aantal stickers per rol en het totaal aantal stickers aan.

Houd er rekening mee dat de minimale afname 25 meter is.

KOM JE ER NIET UIT?

Wij helpen je graag!

0
  0
  Jouw mandje
  Je hebt nog niks toegevoegd.Terug naar winkel